Bli en del av et selskap hvor DU blir verdsatt

Vi vokser både i Norge og i resten av gruppen, og ser kontinuerlig etter solide, hyggelige, dyktige og nysgjerrige utviklere som kan besette roller i prosjektene som f.eks fullstackutvikler, utvikler, seniorutvikler, tech lead, teknisk arkitekt, devopsutvikler og frontend lead hos kundene våre. 

De seneste årene har vi hatt utfordringer med å dekke etterspørselen fra kundene våre. Så – dersom du har erfaring med, og lidenskap for utvikling, og vil være med oss på reisen – la oss høre fra deg, så tar vi det derfra!

FRIHET

Vi tror mennesker lever best, og leverer best når de får frihet til å løse oppgaver slik de selv vet best. Her skjer ingen detaljstyring - vi stoler på at de som jobber her løser utfordringer på best mulig måte, i den situasjonen de befinner seg i.

Samtidig har man til enhver tid styrken av dyktige kolleger i ryggen.


Flat selskapsstruktur

Vi har en enkel struktur, og minimalt hierarki. Ledelse og struktur er til for den ansatte, ikke motsatt. De ansatte har store muligheter til å påvirke hvilken retning vi går, hvilke prosjekter vi tar og hvordan kulturen skal være.

Høy ekspertise

Vi kunne definitivt vokst raskere, men det skal være et kvalitetstegn å bli ansatt hos oss. Vi er opptatte av å ha et godt rykte, både blant kunder og andre utviklere, så ingen blir ansatte hos oss uten at vi har vurdert teknisk kunnskap, referanser og fått et godt inntrykk av personen. Alle har en formell teknisk utdannelse og "noen års" erfaring.

Mennesker du vil like

Det er selvfølgelig viktig at vi har konsulenter som er dyktige, nysgjerrige, har meninger og gjør en god jobb ute hos kunder. Men - det er også viktig at vi er hyggelige å møte i lunsjen, at våre kunder/kolleger synes vi er hyggelige å møte. Du kan være sikker på at dine kolleger er hyggelige folk, som holder det de lover, og er "hel ved".

GODER

I tillegg til en god markedsdyktig lønn, tilpasset erfaring og ønsket risikoprofil, så nyter man godt av mange goder. Det er et raust kurs- og kompetansebudsjett, det er stor fleksibilitet på både nødvendig og unødvendig utstyr, vi bruker penger både på innenlands- og utenlandsturer, og vi har utstrakte forsikringsordninger. Privat helseforsikring med ubegrenset tilgang til online legetjeneste er også en del av pakken.

RIKTIGE prosjekter

Noen har kanskje sett for seg konsulentbransjen som et sted hvor man trenger skarpe albuer for å lykkes? Vel - vi tror man trenger de riktige prosjektene til de riktige utviklerne.

Vi tror man skal ha en sunn blanding av utfordringer og mestringsfølelse, og noe av det viktigste vi gjør er å finne de riktige prosjektene til riktig person.

BALANSE

Jobben er viktig, men det er også fritiden. Vi strekker oss langt for å finne prosjekter og arbeidssituasjoner som er tilpasset bosted, reisevei og livssituasjonen ellers.

Vi forstår at det noen ganger skjer uplanlagte ting, og at familie, fysisk helse og mental helse kommer først. Hos oss trenger man ikke å være bekymret for at man må jobbe i helger, kvelder eller jobbe spesielt mye. Arbeidslivet er en maraton, ikke en sprint, så vi har heller lyst å ha ansatte som trives i ti år, enn noe som brenner ut etter ett.

Personlig vekst

Vårt mål er at hver ansatt skal være litt flinkere/bedre/smartere og med en litt større "verktøykasse" på slutten av året enn de var ved begynnelsen av året. Vi gir våre ansatte mulighet til å abonnere på tjenester som gir kompetanseutvikling, lar dem gå på kurs og delta på konferanser, i tillegg til jevnlig å ha fagbyggende aktiviteter internt. Gode prosjekter er selvfølgelig også veldig viktig, så vi sørger for å sette våre ansatte i posisjoner hvor de både bidrar med ekspertise, men også kan lære noe nytt.

Stabilitet

Vi har eksistert siden 2005 i Norge, og 1992 på gruppenivå. Vi vet hvordan vi skal styre på en måte som gjør at både ansatte og kunder er fornøyde.

Hva ser vi etter i Uptime?

Våre ansatte

Først og fremst ser vi etter dyktige utviklere som legger stolthet i sitt arbeid og har en driv for å videreutvikle sine ferdigheter. Vi er teknologer med ønske om å levere kvalitet i arbeidet vi legger ned hos våre kunder.

Ved siden av godt håndtverk ønsker vi mennesker som bryr seg om sine kolleger og som bidrar positivt til kulturen vi har skapt internt hos Uptime, her i Norge.

Vi bruker mye av overskuddet på kompetanseutvikling og sosiale arangementer for at våre ansatte skal trives hos oss over tid. Vi legger til rette for vekst og strekker oss langt for å finne riktig rolle for hver enkelt utvikler som jobber hos oss.

Ole-Kristian Villabø

Daglig leder

Ønsker du å jobbe hos oss? Ta kontakt!

Abonner på vårt nyhetsbrev